Országos fotópályázat: Ezerarcú kór, SM betegek ezer arca

Írta: SMesély Csapata. Közzétéve: Hasznos tanácsok

Joomla Templates and WordPress Themes

 A Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)  Fotóriporterek Szakosztálya – a Biogen Idec Hungary Kft. támogatásával –Az ezerarcú kór, azaz az SM betegek ezer arca címmel- fotópályázatot hirdet.

Országos fotópályázat az SM-ről, betegekről, családtagjaikkal, sorstársaikkal, orvosaikkal, nővéreikkel való kapcsolatáról szól. A nettó félmillió forint összdíjazású pályázaton bárki részt vehet: a profi kategóriában professzionális fényképészek, fotóriporterek, amatőr kategóriában betegek, családtagok, nővérek, orvosok, hobbi fotósok munkáit várjuk. Mivel az SM betegek helyi egyesületei csaknem az egész országot lefedik, a szervezők segítenek abban is, hogy fotós és lehetséges alanyai könnyebben egymásra találhassanak.—

 A sclerosis multiplex a fiatalkorban jelentkező leggyakoribb, gyógyíthatatlan neurológiai betegség. Ezerarcú kórnak hívják, mert tünetei attól függően változnak, hogy az agynak és a gerincvelőnek melyik részei, milyen mértékben és ütemben károsodnak. Az SM betegek egy részére gyors leépülés vár, mások nehézségekkel ugyan, ám évtizedeken át együtt élhetnek a betegséggel, törekedve a teljes életre. Mindezt szeretnénk képekben megjeleníteni, ezért a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)  Fotóriporterek Szakosztálya – a Biogen Idec Hungary Kft. támogatásával – fotópályázatot hirdet.

 Olyan alkotásokat várunk, amelyek rávilágítanak arra, miként változtatta meg az SM a betegek és családjaik életét, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapok során az érintettek, miben jelentenek támaszt a sorstársközösségek.

 - Portréképek (múlt és jövő az SM árnyékában)
- A mozdulatok értéke (mobilitás, mozgáskorlátozottság, aktív cselekvés)
- Korlátok és kihívások (akadálymentesítés, illetve hiánya, mindennapi nehézségek)
- Sorstársakkal közösen (közösségek segítő és megtartó ereje)
- Kórházi talpra állás (orvos-beteg kapcsolat, nővér-beteg kapcsolat)

Egy szerző legfeljebb 5 képet küldhet be. A profi kategóriában 300 ezer forint összértékű pénzjutalmat, az amatőr kategóriában 200 ezer forint összértékű pénz- és tárgyjutalmat ítél oda a zsűri. A kiíró a jutalmak után megfizeti azok adóvonzatát is. A fotók létrejöttét segítő legeredményesebb SM betegszervezetek munkáját is honorálják.

A képeket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.

Eredményhirdetés 2012. május 30-án, az SM Világnap központi rendezvényén, ahol a fotókból készült válogatásból egy szabadtéri kiállítást is rendezünk Budapest belvárosában. A képeket később más civil és szakmai rendezvényeken is tervezzük bemutatni.

Részletek, feltételek és a hivatalos pályázati kírás: letölthető PDF formátumban
Az országban működő SM betegszervezetek elérhetősége: www.smboe.hu/tagszervezetek
További információk: B. Papp László programmenedzser (06-30) 261-8789 vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ván Ágnes, Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) elnök
Dr. Csépány Tünde, SMBOE Orvos Tanácsadó Testület elnök
Bánkuti András, MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya elnök

 

Budapest, 2012. március 27.

 

 

 

Elérhetőségeink

  • Elnök Kovácsné Dr. Tóth Ágnes - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Alelnök Nagyné Nánai Anikó - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Titkár Ludányi Tünde - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Postacímünk: 9086 Töltéstava, Közép utca 2.
  • Telefon: +36-30-389-4886
  • E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hírlevél feliratkozás