Közel 100-an a második győri SM konferencián

Írta: SMesély Csapata. Közzétéve: Hasznos tanácsok

Joomla Templates and WordPress Themes

Az SMesély Egyesület minden évben tavasszal megrendezi SM konferenciáját, melynek sikeréről idén a Sejtmag Magazin 2012. tavaszi számában a következőképpen számoltak be:


"Egyetlen nap alatt 27 új taggal bővült a frissen alakult SMesély Egyesület, amely a Győr-Moson-Sopron megyei SM betegeket hívatott összefogni, érdekeiket képviselni. Az egyesület alapítói ugyanis a nagy érdeklődést kiváltó tavalyi rendezvény után idén is megszervezték tudományos-ismeretterjesztő szimpóziumukat, amelyhez a tartalmasabb együttlét érdekében számos orvosi és civil partnert megnyertek.

A márciusi találkozó résztvevőit dr. Rum Gábor neurológus szakorvos tájékoztatta a legújabb terápiás beavatkozásokról az Amszterdami Világkonferencia tapasztalatai alapján, majd a múlt évi szimpóziumon résztvevők kérése nyomán dr. Csányi Attila neurológus a memória és az SM kapcsolatáról tartott előadást. A prezentáció kiterjedt a gyakorlati életben hasznosítható tanácsokra apró praktikákra is: A szellemi erőnlét módszeres megtartása, a fizikai trénig fontossága, a másokkal való személyes kapcsolatok megerősítése, új ingerek, élmények keresése a depresszió mentes teljes életre való törekvés eszközei. Az adódó problémák megbeszélése segít csökkenteni a félreértéseket. Legyen tisztában az erejével és gyengeségeivel, képességeivel, illetve határozza meg a céljait. Ha gondok vannak a szóbeli kifejezőképességével és a kommunikációjával, próbálja el magában és késleltesse a beszélgetést, valamint kellőképpen rendszerezze a gondolatait a megkezdése előtt. Lazítson, őrizze meg a humorérzékét és bízzon önmagában! Vezetéshez használjon GPS-t. Inkább diktafont használjon a teendők tárolására, írásbeli jegyzetek helyett. – elevenít fel a mentális állapotra pozitívan ható praktikákat az előadásból Kovácsné dr. Tóth Ágnes, az SM-Esély Egyesület vezetője.

A rendezvényen Huszár Erika SM nővér az injekciózással kapcsolatos ismereteket elevenítette fel.

Horváth Imréné, a megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóság vezetője pedig a rehabilitációs ellátásról adott tájékoztatást, majd megválaszolta az érintettek kérdéseit.

A rendezvény ideje alatt a betegek és családtagjaik a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) támogatásával a rehabilitációs team jóvoltából ingyenes csontsűrűség- és számítógépes talpnyomás mérést, valamint ortopédiai szakorvosi ellátást vehettek igénybe.

A rendezvényen részt vett Furcsa Józsefné, a Sclerosis Multiplex Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) titkára is, ezzel erősítve meg az országos egyesület támogatását.

Miután fiatalokat is vártak, miként tavaly, úgy idén is kialakítottak egy játszósarkot a résztvevők gyermekei számára, ahol a Széchenyi István Egyetem hallgatói játszottak, rajzoltak velük. Az életmódot támogatva pedig az előadások szünetében a résztvevőket egészséges ételeket kínáló büfével várták a rendezők, akik már most biztosították a jelenlévőket: jövőre is számíthatnak a rendezvényre. Nagy eredményként értékelték, hogy az egyesülethez ezen a napon 27 új tag csatlakozott.


Bíznak abban, hogy a jelenlévők megelégedve a rendezvény színvonalával, tájékoztatják a betegtársakat akiket a jövőben segíthetnek abban, hogy mindennapjaikat pozitív szemléletben élésék meg."


Forrás: Sejtmag Magazin 2012. tavaszi szám

 

 

Elérhetőségeink

  • Elnök Kovácsné Dr. Tóth Ágnes - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Alelnök Nagyné Nánai Anikó - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Titkár Ludányi Tünde - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Postacímünk: 9086 Töltéstava, Közép utca 2.
  • Telefon: +36-30-389-4886
  • E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hírlevél feliratkozás