XV. Országos SM Nap

Írta: Super User. Közzétéve: Hasznos tanácsok

A XV. Országos SM Napra érkeznek a francia kerékpárosok Hatvan – 2015.08.15-16.

2015 augusztus 15-16-án Hatvanban kerül megrendezésre az Észak-Magyarországi SM Egyesület szervezésében. A program megkoronázásaként a rendezvényre „bekerekezik” a Franciaországból induló 5 fiatal kerékpáros, akik SM-beteg családtagjaikat képviselik.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége (MSMBSZ) minden évben az ország más-más városában rendezi meg a több mint 1200 beteget tömörítő tagszervezeteinek összejövetelét. 2015 augusztus 15-16-án Hatvanban kerül megrendezésre az Észak-Magyarországi SM Egyesület szervezésében.

A rendezvény helyszíne a Hatvan város jóvoltából a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati múzeum rendezvényterme. A konferencián résztvevő betegek első kézből kapnak információt a hazai neurológia és SM-kutatás szakterületén elismert orvosoktól, kutatóktól. Az idei konferencia központi témája a mozgás, torna, a gyógytorna jelentősége az SM-betegek életminőségének javításában.

A program megkoronázásaként a rendezvényre „bekerekezik” a Franciaországból induló 5 fiatal kerékpáros, akik SM-beteg családtagjaikat képviselik. A rendezvény résztvevői közt köszönthetjük a Szlovák, Cseh, és Lengyel SM-szervezetek képviselőit is.

Bemutatásra kerül az „Ezerarcú társ” című dal, amelyet Dávid Péter és Nagy Zoltán alkotott és az MSMBA alapítvány támogatott. Reményeink szerint az SM Himnusz születésének lehettünk tanúi, amelyet szárnyra engedünk a rendezvényen.

Kulturális program keretében bemutatkozik a Hatvani Polifónia vegyes-kar, valamint lehetőség lesz a Grassalkovich Kastélyban kialakított Vadászati Múzeum tárlatvezetővel történő megtekintésére.


A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége (MSMBSZ) és az Észak-Magyarországi SM Egyesület meghívja Önt és hozzátartozóját a XV. Országos SM Napra

Időpont: 2015. augusztus 15. (vasárnap)délelőtt 9 órától 16 óráig

Helyszín: Széchenyi Zsigmond Magyar Vadászati Múzeum, Nagy Endre rendezvényterme, H-3000 Hatvan, Kossuth tér 24.  

Megközelítés, parkolás: az épület előtt ingyenes parkolási lehetőség, GPS: 17.663664

 

Program:

0900-1000 Érkezés, regisztráció, frissítők elfogyasztása


1000-1030 A kerékpárral érkező francia küldöttség és magyar kísérőik ünnepélyes fogadása a Széchenyi Zsigmond Magyar Vadászati Múzeum udvarán


1030-1100 Megnyitó: Széchenyi Zsigmond Magyar Vadászati Múzeum Nagy Endre rendezvényterem,
Köszöntőt mond

 • Szabó Zsolt Fejlesztés- és klímapolitikáért valamint Kiemelt Közműszolgáltatásokért Felelős Államtitkára - fővédnök
 • Horváth Richárd Hatvan Város Polgármestere - védnök 
 • Dr. Jakab Gábor Ph.D., Uzsoki Úti Kórház, osztályvezető főorvos, MSMBSZ mellett működő Orvos Tanácsadó Testület, elnök
 • Kovácsné Dr. Tóth Ágnes MSMBSZ, elnök
 • Nemzetközi küldöttségek
 • Dr. Kelemenné Szántainé Anita, MSMBA, elnök

1100-1130 Virtuális valóságban mozogni

Dr. Jakab Gábor Dr. Jakab Gábor Ph.D., Uzsoki Úti Kórház,neurulógia osztályvezető főorvos, MSMBSZ mellett működő Orvos Tanácsadó Testület, elnök


1130-1200 Mit érhet el egy konduktor az SM-ben?

Urbán Judit, konduktor, Nemzetközi Pető Intézet


1130-1200 Szünet


1215-1235 Nemzetközi konferenciák tapasztalatai és a mozgás

Dr. Cseh Botond, osztályvezető főorvos, B-A-Z Megyei Kórház neurológia,


1235-1300 A Nordic Walking hatása a mozgásrendszerre (Miért válasszam a botos gyaloglást mozgászavarban?)

Kovácsné Dr. Tóth Ágnes, elnök Magyar SM Betegek Szövetsége


1300-1400 Ebéd


14 00-16 00 Kötetlen program lehetőség keretében a Vadászati Múzeum megtekintése tárlatvezetővel


16 00 Programzárás


Elérhetőségeink

 • Elnök Kovácsné Dr. Tóth Ágnes - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Alelnök Nagyné Nánai Anikó - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Titkár Ludányi Tünde - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Postacímünk: 9086 Töltéstava, Közép utca 2.
 • E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hírlevél feliratkozás